2016. októberi kutatási eredmények – Publicus

A Fidesz szavazóinak száma a népszavazási kampány alatt folyamatosan növekedett és ebben a hónapban a múlt hónapban elért csúcspontján maradt – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb, októberi pártpreferencia-kutatásából.

Összefoglaló

  • A Fidesz szavazóinak száma a népszavazási kampány alatt folyamatosan növekedett és ebben a hónapban a múlt hónapban elért csúcspontján maradt – ezzel párt támogatottsága 26 százalék.
  • Az MSZP támogatottsága is megmaradt a múlt havi csúcsán és továbbra is 12 százalék. A pártnak szavazói a kampány lecsengésével ismét a legaktívabbak, így az MSZP hibahatáron, de továbbra is megelőzi a Jobbikkot.
  • A Jobbik támogatóinak száma is változatlan, 11 százalék. A párt támogató továbbra is a legkevésbé aktívak, és meglehetősen magas a párthoz lazán kötődők aránya. A többi párt megítélése érdemben nem változott.
  • Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma egy százalékpontot csökkenve újra 3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban is elérte az 1 százalékot, már másodjára ez sikerült a Kétfarkú Kutya Pártnak is. A PM és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

Publicus, Pártok támogatottsága: kampány utáni felfokozottság

Publicus_október

teljes népesség változás az előző méréshez képest választási eredményhez legközelebb eső mérés* változás az előző méréshez képest
Fidesz-KDNP 26% + 1 % 50% + 3 %
MSZP 12% + 1 % 19% — 1 %
DK 3% +/– 0 % 5% — 1 %
Együtt 1% + 1 %  1% + 1 %
PM 0% +/– 0 %  0%  +/– 0 %
LMP 3% +/– 0 % 4% — 2 %
Jobbik 11% + 1 %  17% — 1 %
egyéb / bizonytalan / rejtőzködő / nem szavazó 44%  — 4 %  4% + 1 %

Adatfelvétel módja

CATI – számítógéppel támogatott telefonos interjú

Mintanagyság

1000 fő

Mintavételi hiba

+/-3,1%

Adatfelvétel ideje

2016. október 11-13.