2022. februári kutatási eredmények – Medián

Jelentős Fidesz-előnyt mért egy hónappal a választások előtt a baloldali Medián. A kormánypártok és a baloldal közti különbség az elmúlt hónapokban nőtt.

Összefoglaló

  • Nem hozott áttörést az ellenzéknek a kampány felpörgése, sőt az első háborús hírek is inkább a kormánypártot erősítették, ez derül ki a baloldali Medián közvélemény-kutató cég elemzéséből, amelyet a HVG online felületén közöltek. A legújabb mérések azt mutatják, hogy 49:43 arányban vezetnek a kormánypártok a baloldali koalíció előtt.Érdekesség, hogy a Medián mérésében ezúttal a Mi Hazánk Mozgalom (4%) közelebb áll a parlamentbe jutáshoz, mint a Kétfarkú Kutya Párt (3%), emlékezetes Hann Endréék beszéltek először arról, hogy a viccpárt akár be is juthat a következő Országgyűlésbe.

    A teljes népességen belül a választani nem tudók/nem akarók aránya 13-ról 20 százalékra nőtt. Az baloldali pártszövetség esélyei romlottak, tavaly decemberben 63, most 67 százalék számít Fidesz győzelemre. Az ellenzék sikerében saját szavazóinak is csak 45 százaléka bízik.

Medián, Úgy tűnik, az orosz–ukrán háború egyelőre a kormányt erősítette

 

 

Módszer

Adatfelvétel módja

CATI – számítógéppel támogatott telefonos interjú

Mintanagyság

1100 fő

Mintavételi hiba

+/-3,2%

Adatfelvétel ideje

2021. február 22-26.