2022. áprilisi kutatási eredmények – ZRI-Závecz

A választást követő első közvéleménykutatásában a Závecz Research magabiztos Fidesz-előnyt mért, mind a teljes népességen, mind a biztos szavazók táborán belül.  Szinte minden esetben alacsonyabb az ellenzéki pártok támogatottsága, mint a kutatóintézet februári, a választást megelőző utolsó kutatásában.

ZRI-Závecz: Brutális Fidesz-fölényt mért a Závecz Research is

 

Összefoglaló

Április végén, május elején a teljes népességen belül a Fidesz-KDNP 46 százalékos támogatottságú; a legerősebb ellenzéki párt a DK 9 százalékkal. A Jobbik, a Mi Hazánk és a Momentum egyaránt 5-5 százalékos, az MSZP-re a teljes népesség 4%-a szavazna. Az LMP és az MKKP támogatottsága 2-2 százalék, a Párbeszédé 1 százalék. A választókorúak 20 százaléka bizonytalan, vagy titkolja pártpreferenciáját.

A biztos pártválasztók táborán belül még a választási eredményt is felülmúlja a Fidesz-KDNP támogatottsága a felmérésben, 60 százalék rájuk voksolna egy most vasárnapi választáson. A legerősebb ellenzéki párt a DK, támogatottságuk 11 százalékos, őket követi a parlamentbe frissen bekerült Mi Hazánk, 8 százalékos támogatottsággal. A Momentum, Jobbik és MSZP egyaránt 5 százalékos támogatottságú, az LMP 3 százalékos, az MKKP és a Párbeszéd 1-1 százalékot érne el jelenleg.

 

 

Adatfelvétel módja - Módszertan

CAPI - számítógéppel támogatott személyes interjú

Mintanagyság

1000 fő

Mintavételi hiba

+/-3,2 %

Adatfelvétel ideje

2022. április 25 – május 4.