2020. novemberi kutatási eredmények – Publicus

Az összefogásra készülő ellenzék támogatottsága hibahatáron túl, 4 százalékponttal magasabb, mint a Fideszé, melynek támogatottsága az összes megkérdezett körében egy százalékpontot csökkenve 29 százalék – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb, Népszava megbízásából készített közvélemény-kutatásából.

Összefoglaló

  • A Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében egy százalékpontot csökkenve, 29 százalék. Az MSZP támogatottsága az összes megkérdezett körében egy százalékpontot növekedve, 7 százalék. A Jobbik támogatottsága most 5 százalék az összes megkérdezett körében, az adat a múlt hónaphoz képest egy százalékpontot csökkent. A DK összes megkérdezett körében mért támogatottsága egy százalékpontot növekedve, 9 százalék. A Momentum támogatottsága egy százalékpontot csökkent, 7 százalék az összes megkérdezett körében. Az “ellenzéki összefogásra” az összes megkérdezett körében 3 százalék szavazna, a biztos szavazó, pártválasztók körében pedig 5 százalék. Az LMP, a Párbeszéd, a Kétfarkú kutya párt, és a Mi hazánk mozgalom támogatottsága 1-1 százalék, érdemi változás az elmúlt hónapokban nem volt megfigyelhető. A bizonytalanok aránya egy százalékpontot csökkenve, 36 százalék.
  • Októberben és novemberben már hibahatáron túl, 4 százalékponttal magasabb az összefogásra készülő ellenzék támogatottsága, mint a Fideszé. A kutatás eredményeiről további részletek a Népszava nyomtatott és online kiadásában találhatók.

Publicus, Pártok támogatottsága - 2020 november

  teljes népesség változás az előző méréshez képest választási eredményhez legközelebb eső mérés* változás az előző méréshez képest
Fidesz-KDNP 29% — 1% 48% — 1%
MSZP-P 8% + 1% 12% + 2%
DK 9% + 1% 13% +/- 0%
Mi Hazánk 1% +/- 0% 1% +/- 0%
LMP 1% +/- 0% 1% +/- 0%
Jobbik 5% — 1% 8% — 1%
Liberálisok 0% +/- 0% 0% +/- 0%
MKKP 1% +/- 0% 1% — 1%
Momentum 7% +/- 0% 11% +/- 0%
egyéb / bizonytalan
rejtőzködő / nem szavazó
39% +/- 0% 5% + 1%

Módszer

Adatfelvétel módja

CATI - számítógéppel támogatott telefonos interjú

Mintanagyság

1005 fő

Mintavételi hiba

+/-3,1%

Adatfelvétel ideje

2020. november 18-21.