2016. novemberi kutatási eredmények – Publicus

A népszavazási kampány hatására megnövekedett szavazói aktivitás erre a hónapra is megmaradt. A Fidesz támogatottsága növekedett, míg az MSZP és a Jobbik tábora változatlan – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb, novemberi pártpreferencia-kutatásából.

Összefoglaló

  • Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékponttal növekedett és 27 százalék, az MSZP, a Jobbik tábora is változatlan maradt 12, és 11 százalék, valamint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága immár harmadik hónapja 1 százalék. A Fidesz szavazóinak száma a népszavazási kampány alatt folyamatosan növekedett majd a múlt hónapban megtorpant, viszont ebben a hónapban ismét növekedett egy százalékpontot, így a párt támogatottsága 26 százalék. A párt támogatóinak aktivitása ebben a hónapban némileg növekedett.
  • Az MSZP támogatottsága már harmadik hónapja változatlan, továbbra is 12 százalék. A pártnak szavazói a kampány lecsengésével ismét meglehetősen aktívak. A Jobbik támogatóinak száma szintén harmadik hónapja változatlan, 11 százalék. A párt támogató továbbra is a legkevésbé aktívak, és nincs változás abban sem, hogy meglehetősen magas a párthoz lazán kötődők aránya. A többi párt megítélése minimálisan nem változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma most egy százalékpontot növekedve újra 4 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban nem elérte el az 1 százalékot, viszont harmadjára ez sikerült a Kétfarkú Kutya Pártnak is. A PM és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

Publicus, Pártok támogatottsága: téli álom

Publicus_november

teljes népesség változás az előző méréshez képest választási eredményhez legközelebb eső mérés* változás az előző méréshez képest
Fidesz-KDNP 27% + 1 % 51% + 1 %
MSZP 12% +/– 0 % 18% — 1 %
DK 4% + 1 % 5% +/– 0 %
Együtt 0% — 1 %  1% +/– 0 %
PM 0% +/– 0 %  0%  +/– 0 %
LMP 3% +/– 0 % 5% + 1 %
Jobbik 11% +/– 0 %  17% +/– 0 %
egyéb / bizonytalan / rejtőzködő / nem szavazó 43%  — 1 %  3% — 1 %

Adatfelvétel módja

CATI – számítógéppel támogatott telefonos interjú

Mintanagyság

1100 fő

Mintavételi hiba

+/-3,2%

Adatfelvétel ideje

2016. november 11-15.