2016 májusi kutatási eredmények – Publicus Intézet

Az MSZP és a Jobbik újra fej-fej mellett áll a teljes népességen belül – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb, májusi pártpreferencia-kutatásából.

 Összefoglaló

  • A Fidesz továbbra is magasan vezet, májusban 22 százalék volt a teljes népességen belüli támogatottsága. Az MSZP meg tudta tartani a két hónapja szerzett szavazóit, és támogatottsága 12 százalék maradt. A pártnak szavazói továbbra is a legaktívabbak, és ez némi, hibahatáron belüli előnyt biztosít a biztos szavazók között a Jobbikkal, a második helyért folytatott, amúgy kiegyenlített küzdelemben.
  • A Jobbik támogatóinak száma elmozdult a mélypontról, ahol már negyedik hónapja tartózkodott, és egy százalékpontot növekedve, 12 százalék. A párt ezzel fej-fej méllé került az MSZP-vel.
  • A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónaphoz hasonlóan újra 3 százalékon áll. A DK egy százalékpontot csökkent, és két hónap után újra 3 százalékon áll. Az Együtt támogatóinak az aránya ebben a hónapban csökkent, és most nem érte el az egy százalékot, csakúgy, ahogy PM, és a MLP sem.

Publicus Intézet, MSZP és a Jobbik újra fej-fej mellett

Publicus_május

teljes népesség változás az előző méréshez képest választási eredményhez legközelebb eső mérés* változás az előző méréshez képest
Fidesz-KDNP 22% — 1 %
MSZP 12% +/– 0 %
DK 3% — 1 %
Együtt 0% — 1 %
PM 0% +/– 0 %
LMP 3% +/– 0 %
Jobbik 12% + 1 %
egyéb / bizonytalan / rejtőzködő / nem szavazó 48% + 2 %

Adatfelvétel módja

CATI – számítógéppel támogatott telefonos interjú

Mintanagyság

1050 fő

Mintavételi hiba

+/-3,1%

Adatfelvétel ideje

2016. május 12-17.