2016. decemberi kutatási eredmények – Publicus

A Fidesz-KDNP támogatottsága 25 százalék, a kormánypártok támogatóinak aktivitása pedig némileg növekedett. Az MSZP és a Jobbik támogatottsága már negyedik hónapja változatlan, továbbra is 12, illetve 11 százalék – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb, decemberi pártpreferencia-kutatásából.

Összefoglaló

  • A Publicus Intézet decemberi mérése szerint a Fidesz szavazóinak száma a népszavazási kampány kezdete óta folyamatosan növekedett, viszont ebben a hónapban csökkent két százalékpontot, így a párt támogatottsága 25 százalék. A párt támogatóinak aktivitása ebben a hónapban némileg növekedett. Az MSZP támogatottsága már negyedik hónapja változatlan, továbbra is 12 százalék. A Jobbik támogatóinak száma szintén negyedik hónapja változatlan, 11 százalék. A párt támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.
  • A többi párt megítélése minimálisan változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma most egy százalékpontot csökkenve újra 3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban elérte az 1 százalékot, és negyedjére ez sikerült a Kétfarkú Kutya Pártnak is. A Párbeszéd és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

Publicus, Pártok támogatottsága: csökkenő Fidesz

Publicus_december

teljes népesség változás az előző méréshez képest választási eredményhez legközelebb eső mérés* változás az előző méréshez képest
Fidesz-KDNP 25% — 2 % 49% — 2 %
MSZP 12% +/– 0 % 18% +/– 0 %
DK 3% — 1 % 5% +/– 0 %
Együtt 1% + 1 %  1% +/– 0 %
PM 0% +/– 0 %  0%  +/– 0 %
LMP 3% +/– 0 % 5%  +/– 0 %
Jobbik 11% +/– 0 %  18% + 1 %
egyéb / bizonytalan / rejtőzködő / nem szavazó 45% + 2 % 4% + 1 %

Adatfelvétel módja

CATI – számítógéppel támogatott telefonos interjú

Mintanagyság

1000 fő

Mintavételi hiba

+/-3,2%

Adatfelvétel ideje

2016. december 9-14.