2016. augusztusi kutatási eredmények – Publicus

A Fidesz szavazóinak száma újabb egy százalékpontot növekedett, míg a Jobbik támogatottsága továbbra is mélypontján, 10 százalékon áll – derül ki a Publicus Intézet legfrissebb, augusztusi pártpreferencia-kutatásából.

Összefoglaló

  • A Fidesz szavazóinak száma újabb egy százalékpontot növekedett, és így a párt támogatottsága 25 százalék. A párt támogatóinak aktivitása a hónapban emelkedett, rájuk hatással van a népszavazási kampány. Az MSZP támogatottsága öt hónapi változatlanság után egy százalékpontot csökkenve 11 százalék. A pártnak szavazói továbbra is meglehetősen aktívnak számítanak, így az MSZP, hibahatáron belül maradva, de továbbra is megelőzi a Jobbikkot.
  • A Jobbik támogatóinak száma nem változott és a múlt hónapban mért mélypontján maradva, 10 százalék. A párt támogató továbbra is a legkevésbé aktívak, csupán 63 százalékuk menne el szavazni, növekedett a párthoz lazán kötődők tábora.
  • A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma sem változott és továbbra is 3 százalék. Az Együtt, a PM és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

Publicus, Pártok támogatottsága: nyári mozdulatlanság

Publicus_augusztus

teljes népesség változás az előző méréshez képest választási eredményhez legközelebb eső mérés* változás az előző méréshez képest
Fidesz-KDNP 25% + 1 % 47% + 3 %
MSZP 11% — 1 % 20% — 1 %
DK 3% +/– 0 % 6%  +/– 0 %
Együtt 0% +/– 0 %  0% — 1 %
PM 0% +/– 0 %  0%  +/– 0 %
LMP 3% +/– 0 % 6%  +/– 0 %
Jobbik 10% +/– 0 %  18%  +/– 0 %
egyéb / bizonytalan / rejtőzködő / nem szavazó 48% +/– 0 %  3%  — 1 %

Adatfelvétel módja

CATI – számítógéppel támogatott telefonos interjú

Mintanagyság

1000 fő

Mintavételi hiba

+/-3,1%

Adatfelvétel ideje

2016. augusztus 11-16.